Wie ben ik

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Alice en beleef veel plezier aan het hobbymatig fokken van Tibetaanse Terriërs. Ik doe dit volgens het fokbeleid van de Raad van Beheer en de rasvereniging waartoe ik ben aangesloten.  

Ik zorg goed voor mijn honden en wil dat hun Jewels het zeker net zo goed gaan krijgen. In de gunning waar de pups uiteindelijk naar toe gaan ben ik dan ook erg zorgvuldig. Inmiddels heb ik vele gezinnen blij mogen maken met prachtige en lieve Jewel of Alyshia Tibetaantjes. Trots en dankbaar ben ik telkens weer met de vele berichtjes die ik krijg met foto’s van de kleine pups die opgroeien in hun liefdevolle omgeving.  

Hoe mijn passie en liefde voor Tibetanen is ontstaan?

Toen onze kinderen nog klein waren overleed onze hond op 16 jarige leeftijd. Inmiddels wisten wij dat onze kinderen flink allergisch op honden reageerden. Die allergie en een druk gezin destijds, drukten de gedachten voor een nieuwe hond weg tot we 10 jaar verder waren en de vraag naar een hond een dagelijkse aangelegenheid werd.

Na een lange zoektocht naar een ‘anti-allergische’ hond met een hoog knuffelgehalte maar wel met een stoere vierkante bouw, bleef er maar één ras over. Het moest een Tibetaan worden!

Onze zoektocht bracht ons in Luxemburg waar we verliefd werden op niet één maar twee lieve Tibetaanse Terriërs: Haylah en Lina !!

Haylah en Lina vlak voordat ze mee naar huis mochten
Haylah en Lina twee jaar oud

Haylah en Lina groeide op in ons dynamische gezin en over de jaren kwamen er nog twee teefjes bij Pepper en Roxèn. Van hieruit groeide de wens om eens een nestje te fokken en andere families blij te maken met zo’n lieve en leuke hond. Ondanks dat het veel werk is om een met zorg gefokt nestje te krijgen, geeft het veel voldoening.

Toen we een boerderij op de Veluwe kochten kregen we extra ruimte voor onze honden om de hele dag in en om het huis te rennen en te ravotten. Het is een hele clan geworden nu ook de twee Jewel of Alyshia teefjes Feline en Fayenne, vrolijk mee dartelen op het erf.

In september 2022 heb ik onze prachtige reu Amazing Chiwa Loden opgehaald uit Denemarken.

Onze oudste twee dames uit Luxemburg zijn op een leeftijd gekomen dat ze volgens het Fokreglement ´met pensioen´ mogen. Ze helpen met hun levenservaring de roedel in balans te houden en als er pups zijn moederen ze als het mag graag nog even mee.

Op deze pagina vindt u meer foto’s van enkele van mijn honden en als u daar verder doorklikt kunt u alle informatie van de DNA- en gezondheidsonderzoeken zien alsmede de gewaarmerkte stambomen.