FELINE

Feline Frederique Jewel of Alyshia

Geslacht: TEEF

Geboren: 28-12-2021

Kleur: WIT EN ZANDKLEURIG

Feline ziet er schattig uit en als ze parmantig rondloopt lijkt het wel of ze dat van zichzelf ook weet. Ze is een echt dametje. Ze vindt het heerlijk om vertroeteld te worden en geniet van borstelen en friemelen. Als Feline de kans krijgt kruipt ze graag bij je om te knuffelen en ook ’s nachts is ze graag dicht bij haar baasjes. Aan de andere kant kan ze goed alleen zijn.

In de roedel komt ze goed voor zichzelf op en is zeer waaks. Bij vreemden is ze even wat terughoudend en afstandelijk, maar als het ijs gebroken is kruipt ze graag lekker bij je op de bank. Wat een beauty!

Feline Frederique Jewel of Alyshia
Feline Frederique Jewel of Alyshia
Feline Frederique Jewel of Alyshia
Feline Frederique Jewel of Alyshia

Een kort filmpje van Feline als pup…

UITSLAGEN ONDERZOEKEN (de details kunt u vinden bij de Raad van Beheer, klik hier)

PRA3: VRIJ

rcd4 PRA: VRIJ

PLL: VRIJ

NCL: VRIJ

ECVO: JA

HD: HD-A

PL: VRIJ

DM: DRAGER

PD: VRIJ

Bij een aantal diersoorten is er een relatie tussen vachtkleur en doofheid. Bij honden met de vachtkleuren wit (albino) en merle of piebald komt Cochleaire Doofheid vaker voor dan bij honden met een andere vachtkleur. Ofschoon Tibetaanse Terriers met lichte vachtkleuren hiervoor niet bekend staan, hebben we dit bij Feline willen uitsluiten.

Feline heeft daartoe bij een gespecialiseerd dierenarts een BAER test ondergaan en het eindbeoordeling toonde aan dat Feline beiderzijds horend is en geen Cochleaire Doofheid heeft.

STAMBOOM (informatie over voorouders kunt u vinden bij de Raad van Beheer, klik hier)